Niki Lauda tarjoutuu ostamaan osan Air Berlin -lentoyhtiöstä

Entinen moottoriurheilija Niki Lauda on esittänyt tarjouksen osittain maksukyvyttömän Air Berlin -lentoyhtiön ostamisesta yhdessä Thomas Cook Groupsin omistaman Condor-lentoyhtiön kanssa, kertoo uutistoimisto Reuters. Lauda kertoi asiasta itävaltalaiselle Kurier-sanomalehdelle.

Asiasta uutisoivat keskiviikkona myös The New York Times -lehti ja saksalainen Bild-lehti.

Laudalla on 51 prosentin omistus Air Berlinin tytäryhtiöstä Nikistä. Nyt hän ostaisi emoyhtiön Air Berlinin yhdessä Thomas Cookin Condor -lentoyhtiön kanssa.

– Kuten aikaisemmin olemme sanoneet, Thomas Cook ja lentoyhtiö Condor ovat valmiita osallistumaan aktiivisesti Air Berlinin ja sen tytäryhtiöön Nikiin. Tutkitaan kaikkia vaihtoehtoja, Thomas Cookin tiedottaja sanoi.

Lentoyhtiö Air Berlin on ollut taloudellisissa vaikeuksissa. Se haki konkurssisuojaa viime kuussa, kun sen suurin osakkeenomistaja Etihad Airways peruutti rahoituksensa.

Air Berlin joutui peruuttamaan lennot sekä tiistaina että keskiviikkona, kun lentäjät ilmoittivat sairastuneensa. Sairastapauksia oli epätavallisen paljon, sairastapauksien taustalla on todennäköisesti protesti työpaikkojen epävarmuuden vuoksi. Lentojen peruuntumisten arvioidaan vaikeuttavan ponnisteluja maksukyvyttömän operaattorin pelastamiseksi.

Air Berlinille tarjolla useita ostajia

Saksan suurin lentoyhtiö, Lufthansa on tiettävästi myös hankkimassa suuria osia kilpailijastaan. Päätös tarjouksista voi tulla jo ensi viikolla, 21. syyskuuta kolme päivää ennen Saksan kansallisia vaaleja.

Reutersin yhden lähteen mukaan Lufthansa olisi kiinnostunut jopa 90 Air Berlinin lentokoneesta. Lisäksi halpalentoyhtiö easyJet saattaa haluta jopa 40 lentokonetta.

Ilmailualan sijoittaja Hans Rudolf Woehrl sanoi, että hän oli jättänyt tarjouksen koko Air Berlinistä, kun taas saksalainen perheyritys Zeitfracht on ilmoittanut olevansa kiinnostunut.

Tarjouksia saattaa tulla vielä muiltakin ja myös ulkomailta.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and